1.11.2018

Kaupunki- ja paikallislehtikilpailujen Lukijan valinta 2018 on Östnyland

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on nimennyt paikallislehti Östnylandin Sanomalehtien Liiton kaupunki- ja paikallislehtikilpailujen Lukijan valinnaksi. Pentikäinen valitsi voittajan kaupunki- ja paikallislehtikilpailuihin ilmoitettujen 117 lehden joukosta.

”Meillä on erittäin vahva, monipuolinen ja rakkaudella lukijoilleen tehty kaupunki- ja paikallislehdistö. Entisenä Sanomalehtien Liiton puheenjohtajana tunsin ehdokaslehtien lukijoiden ja tekijöiden puolesta iloa ja ylpeyttä”, Mikael Pentikäinen kertoi palkitsemispuheessaan.

Pentikäinen painotti valinnassa lehden etusivua, sisältöä, visuaalisuutta, rakennetta ja kantaaottavuutta sekä erityisesti paikallista näkemyksellisyyttä.

”Östnyland-lehdessä on todella runsas ja kirjava uutistarjonta – niin isoja juttuja kuin pieniä uutisia, taitavasti rytmittäen. Paikallisuus on erittäin vahvaa. Lukijalle oli tarjolla paljon koukkuja tarttua sisältöön kiinni. Lehden kantaa ottava mielipidesisältö on monipuolinen. Lehdessä on yhteiskunnallinen ote. Henkilöhaastatteluja oli mukavasti ja ne olivat laadukkaita, kuvia myöten”, Pentikäinen perustelee valintaansa.

”Östnylandin visuaalisuus oli maailmanluokan tasoa, erittäin laadukasta ja huoliteltua. Kuvien rytmitys toimi ja erityisesti pääkuvat oli erinomaisesti valittu. Östnyland edustaa esimerkillisellä ja erinomaisella tavalla suomenruotsalaisen laatulehdistön journalistista perinnettä.”

Lukijan valinta julkistettiin Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Tampereella 1.11.2018. Samassa tilaisuudessa palkittiin myös vuoden parhaat paikallislehdet, kaupunkilehdet ja kaupunkilehtijutut.

Lisätiedot: Ilona Hannikainen, järjestöpäällikkö, Sanomalehtien Liitto, puh. 040 775 5045, ilona.hannikainen@sanomalehdet.fi