1.11.2018

Paikallislehtien parhaimmisto palkittiin Suurilla Lehtipäivillä

Vuoden 2018 parhaat paikallislehdet ovat printissä Kalajokiseutu ja Syd-Österbotten sekä verkossa Siikajokilaakso ja Koillissanomat.

Kalajokiseutu voitti Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Arviointiraadin mielestä Kalajokiseutu onnistuu kaikilla osa-alueilla. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on erinomaista, ja lehti hyödyntää verkkolehden ja sosiaalisen median sisältöjä printissä oivallisesti. Lehden visuaalinen ilme on ilahduttavan omaperäinen.

Sarjan toisen palkinnon sai eläväkielinen ja innovatiivisesti lukijoita, varsinkin nuoria, osallistava Ylöjärven Uutiset. Kolmanneksi sijoittui ihmisläheinen sekä monipuolinen ja moniääninen Tyrvään Sanomat. Kunniamaininnan sai rohkeasti uudistunut ja ennakkoluulottomasti kokeileva Pyhäjärven Sanomat.

Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Siikajokilaakso, aktiivinen ja kotiseutuylpeä paikallislehti, joka uskaltaa myös ottaa kantaa ja haastaa lukijoita. Kunniamaininnan sai sydämellinen ja eloisa Kotiseutu-uutiset.

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Syd-Österbotten. Raati toteaa, että Syd-Österbotten-lehden visuaalinen ilme on kutsuva ja tekee lukemisesta miellyttävän kokemuksen. Journalistisesti erityisen ansiokas on kaupunginjohtajan valintaan keskittyvä juttukokonaisuus, joka käsittelee aihetta useista eri näkökulmista ja osallistaa samalla lukijoita taidokkaasti.

Sarjassa toiseksi sijoittui selkeä, harmonisen tyylikäs ja lukemaan houkutteleva Alasatakunta. Kolmannen palkinnon sai monipuolinen ja nuoria esiin nostava Nokian Uutiset.

Vähintään kaksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti monipuolinen ja vahvasti paikallisten ihmisten kanssa vuorovaikuttava Koillissanomat. Kunniamaininnan sai Rantapohja, joka on verkossa ryhdikäs ja omintakeinen.

Paikallislehtikilpailun painettuja lehtiä ja verkkolehtiä arvioineessa raadissa oli 15 journalismin opiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta ja kaksi kulttuuri- ja media-alan opiskelijaa Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Raadin työtä ohjasivat journalismin lehtorit Sari T. Tiiro ja Pekka Huolman Haaga-Heliasta.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 87 lehteä ja 37 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Tampereella 1.11.2018.

Palkintoperustelut

Lisätiedot: Ilona Hannikainen, järjestöpäällikkö, Sanomalehtien Liitto, puh. 040 775 5045, ilona.hannikainen@sanomalehdet.fi