SANOMALEHTIEN LIITTO
LEHDISTÖTIEDOTE
30.11.2015

Julkaistavissa heti

Paikallislehtien Antti-patsas jäi jakamatta

Paikallislehtien vuosittainen tunnustuspalkinto, valtakunnallinen Antti-patsas jäi tänä vuonna jakamatta. Paikallislehdet päätyivät ratkaisuun kiinnittääkseen huomiota Postin toimintaan. Paikallislehdet huomauttavat, että jakelun hinta on jo vuosikausia noussut enemmän kuin yleinen kustannustaso.

”Paikallislehtien sietokyky jatkuvaan kustannustason nousuun, muiden yhteiskunnan lisäämien rasitteiden lisäksi, on loppumassa”, toteaa Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaoston puheenjohtaja Jaakko Ujainen.

Lehdet ovat huolissaan siitä, kuinka Posti aikoo turvata kohtuuhintaiset jakelut myös paikallislehdille tärkeillä haja-asutusalueilla.

”Paikallislehtiä ihmetyttää kohtelu, jota Posti on osoittanut yhdelle uskollisimmalle ja pitkäaikaisimmalle asiakasryhmälleen. Jakelun kehittämisen sijasta Posti on tullut asiakkaidensa tontille myymällä mainontaa ja lisäksi se on ehdoillaan sanellut lehdille niiden mahdolliset ilmestymispäivät”, Ujainen huomauttaa.

Paikallislehdet korostavat, että vastuullisen tiedonvälityksen ja sen perillemenon turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää nykyisessä maailmantilanteessa sekä kansalaisille että suomalaiselle yhteiskunnalle.

Paikallislehtien Antti-patsas on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Sillä kunnioitetaan ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden, Suomenkielisten Tieto-Sanomien julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen (1708–95) elämäntyötä.

Antti-patsaan saajasta päättävät Paikallislehtien päätoimittajayhdistys, Sanomalehtien liiton paikallisjaosto ja Suomen Paikallismediat Oy. Tunnustus on jätetty aiemmin jakamatta kahdesti.

Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita tunnustukseksi paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.

Lisätietoja

Paikallislehtijaoston puheenjohtaja Jaakko Ujainen, p. 0400 363 231

> Antti-patsaan aiemmat saajat