Tietosuoja-asetus pähkinänkuoressa

Ajankohta
18.5.2018
Klo 12:00 - 15:00
Viimeinen Ilmoittautumispäivä
7.5.2018
Tapahtumapaikka
Elinkeinoelämän keskusliiton kokoustilat
Eteläranta 10 00130 Helsinki
Näytä kartta

EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. Asetus korostaa dokumentoinnin merkitystä: yrityksen tulee pystyä kuvaamaan tietojenkäsittelyprosessi tietosuojan näkökulmasta. Myös rekisteröidyn oikeudet (kuten oikeus tulla unohdetuksi ja oikeus siirtää tietonsa järjestelmästä toiseen) vaativat useisiin järjestelmiin muutoksia.

18.5. koulutuksessa käsitellään tietosuoja-asetuksen keskeisimpiä muutoksia ja niiden vaikutuksia yritysten velvoitteisiin. Lisäksi tutustutaan liittojen tuottamiin materiaaleihin ja niiden käyttöön.

Aiheina mm.

Millaisia ovat rekisteröidyn oikeudet ja miten niitä toteutetaan järjestelmätasolla?


Millaisia prosesseja rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseksi tulee rakentaa?


Millaisia tietojenkäsittelysopimuksia rekisterinpitäjän tulee käsittelijöiden kanssa tehdä?

Sanomalehtien Liiton järjestämän jäsenkoulutuksen kouluttajana toimii Anna Paimela, joka on tietosuojaan ja teknologiaan erikoistunut lakimies ja Iconics Consulting Oy:n osakas. Hänellä on laaja-alainen kokemus mediaan, mainontaan, markkinointiin ja digitaalisen kehitykseen liittyvästä juridiikasta.

Voit osallistua koulutukseen joko paikan päällä Helsingissä tai webinaarina.

Webinaarin seuraamiseen Adobe Connect -etäyhteydellä tarvitaan internet-yhteys (mieluiten kiinteä linja, langaton verkko ei ehkä toimi yhtä hyvin), selain, ja tietokoneeseen liitetyt kaiuttimet tai kuulokkeet. Lisäksi koneessa on oltava asennettua Flash Player (nykyisin vakiona lähes kaikissa koneissa).

Webinaariosallistujille lähetetään edellisenä päivänä sähköpostilla linkki, jonka kautta pääsee liittymään webinaarilähetykseen. Osallistuminen ei siis vaadi Adobe Connect -lisenssiä.