7.6.2018

Kangaskorpi jatkaa sanomalehtien maailmanjärjestön hallituksessa

Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa sanomalehtien maailmanjärjestön WAN-IFRA:n hallituksessa ja sen johtokunnassa seuraavat kaksi vuotta.

Sanomalehtikustantajia ja uutismediaa edustavan järjestön vuosikokous päätti valinnoista torstaina Portugalin Estorilissa.

Vuonna 1948 perustetun WAN-IFRA:n jäseninä on yli 3000 kustantajaa, joilla on yli 18 000 kustannetta. Järjestö toimii 120 maassa. Sen tehtävänä on edistää sanavapautta ja edesauttaa journalistien toimintaedellytyksiä ympäri maailmaa.

Kangaskorpi valittiin globaalin sanomalehtijärjestön hallitukseen ensimmäisen kerran vuonna 2014. Hallituksen johtokuntaan hän nousi vuonna 2016. Kangaskorpi on Medialiiton hallituksen puheenjohtaja ja Sanomalehtien Liiton hallituksen jäsen.

”Jäsenyys toimialan keskeisimmän kansainvälisen järjestön johtokunnassa tarjoaa huikean näköalapaikan kansainväliseen mediaan sekä mahdollisuuden vaikuttaa sananvapauden edistämiseen maailmalla”, toteaa Kangaskorpi.

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski valittiin jatkamaan WAN-IFRA:n päätoimittajajärjestön World Editors Forumin hallituksessa.

Lisätietoja:
Vesa-Pekka Kangaskorpi
p. 050 688 33