26.1.2018

Sanomalehtiviikko 29.1.–2.2.: Puhutaan mediaetiikasta kouluissa!

Sanomalehtiviikkoa vietetään ensi viikolla 29.1.–2.2.2018 teemalla ”Sinulla on oikeus tietää”. Viikolla on keskiössä median luotettavuus ja mediaetiikka. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Median luotettavuuteen ja mediaetiikkaan liittyvien teemojen käsittelyyn on tarjolla useita tuoreita materiaaleja, joita voitte hyödyntää kouluvierailuilla.

Sanomalehtiviikon kunniaksi tuotimme uuden video-oppimateriaalin, joka haastaa opiskelijoita pohtimaan konkreettisia mediaetikkaan liittyviä kysymyksiä. Videoissa pohditaan muun muassa sitä, mitkä asiat jäisivät pimentoon, jos vain rahalla saisi huomiota mediassa ja pitäisikö kipeistäkin asioista kiertoa mediassa omalla nimellä. 

Lisäksi Sanomalehtiviikolla starttaa Julkisen sanan neuvoston Kouluneuvostot-yhteiskampanja. Kampanjaviikolla julkistettavan sivuston materiaalien avulla opettajat voivat vetää opiskelijoiden kanssa Julkisen sanan neuvoston kokouksen. 

Tutustu Sanomalehtiviikon materiaaleihimme täällä