24.1.2019

Sanomalehtiviikko tarjoaa tietoa ja työkaluja muutoksentekijöille

Koulujen ja lehtien yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään 28.1.–1.2.2019. Viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Tänä vuonna Sanomalehtiviikon teemana on vaikuttaminen. Haastamme lapset ja nuoret pohtimaan, mihin he haluavat vaikuttaa ja miten. Lisäksi kannustamme heitä osallistumaan ja pitämään ääntä heille tärkeistä asioista. Tuomme myös esiin median monisuuntaista roolia vaikuttamisen välineenä.

Tuotimme Sanomalehtiviikon kunniaksi uuden 10 tapaa vaikuttaa median välityksellä -oppaan, joka antaa käytännön vinkkejä siihen, miten hyödyntää mediaa vaikuttamisen välineenä. Oppaan sähköisen version voi ladata täältä. Tutustu samalla muihin mediakasvatusmateriaaleihimme.

Sanomalehtiviikko näkyy lehtien sisällöissä

Sanomalehtiviikon aikana kouluissa hyödynnetään monin tavoin sanomalehteä eri muodoissaan. Valtaosa lehdistä toimittaa printtilehtiä tai digitunnuksia kouluihin – ja monella on lisäksi viikon aikana digilehti avoinna kaikille lukijoille.

Sanomalehtiviikko näkyy vahvasti myös lehtien sisällöissä ja tekemisessä alueilla. Viikon aikana lehdet tekevät paljon kouluvierailuja sekä panostavat lapsia ja nuoria kiinnostaviin sisältöihin. Monet luokat vierailevat myös toimituksissa.

Sanomalehtien Liiton ja sen jäsenlehtien järjestämää Sanomalehtiviikkoa on vietetty kouluissa vuodesta 1995 saakka. Teemaviikko on yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa.

Tietoa ja työkaluja muutoksentekijöille.
Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019