Nyheter

12.6.2017

New York Timesin Michael Golden WAN-IFRA:n puheenjohtajaksi

Sanomalehtien maailmanjärjestön WAN-IFRA:n puheenjohtajaksi on valittu New York Timesin hallituksen varapuheenjohtaja Michael Golden. Hän seuraa tehtävässä ruotsalaista Tomas Brunegårdia.

4.5.2017

Årets bästa artiklar år 2016 har utsetts

Tidningarnas Förbund har utsett vinnarna i tävlingarna Årets bästa artikel och Årets bästa sida. Tävlingens bästa bidrag prisbelönas 4.5 i anslutning till förbundets vårseminarium i Tavastehus.

28.3.2017

Dagstidningar klar etta i trovärdighet

Dagstidningarna har stärkt sin position som trovärdigaste medier. Enligt en färsk undersökning anser 79 procent av finländarna dagstidningarna utgöra trovärdiga medier. På andra plats placerar sig Yles tv-kanaler, som 73 procent av finländarna anser vara trovärdiga.

30.1.2017

Unga i högstadieåldern litar på sin förmåga att bedöma pålitligheten hos nyheter

Unga i högstadieåldern tror starkt på sin förmåga att bedöma pålitligheten hos nyheter. Det framgår av en undersökning som Kantar TNS gjort på uppdrag av Tidningarnas Förbund.

27.1.2017

Meidän juttu betraktar världen med barns och ungas ögon

Webbtidningen Meidän juttu, som engagerar barn och unga, har öppnats på adressen www.meidanjuttulehti.fi.

29.12.2016

Dags- och stadstidningar viktigaste informationskällorna i vårens kommunalval

Tryckta dags- och stadstidningar är överlägset viktigaste medierna när finländarna söker stöd för sitt röstningsbeslut i kommunalvalet i april 2017, visar undersökningen Kommunalvalsmedier 2017 som IRO Research gjort i december på uppdrag av Tidningarnas Förbund.

14.12.2016

Dagstidningarna och Yle viktigaste medierna med tanke på allmänbildningen

Enligt finländarna är tryckta dagstidningar de viktigaste medierna med tanke på allmänbildningen, framgår i en undersökning som IRO Research genomfört på uppdrag av Tidningarnas Förbund i november.